Stage
Finance

Wil jij van dichtbij meemaken wat er komt kijken bij het vervaardigen van de producten van Ropeblock? En daarnaast een mooi overzicht krijgen van de processen en de financiële vertaling hiervan naar het grootboek, de financiële rapportage en de jaarrekening?

 Als stagiair Finance maak je onderdeel uit van het Finance team voor de vestiging Oldenzaal. Onder leiding van de Business Controller draai je mee in de verschillende werkzaamheden op de afdeling en leer je de verschillende bedrijfsprocessen kennen en kun je de bijbehorende journaalposten in kaart brengen (IST situatie). Aan de hand van relevante theorie doe je aanbevelingen om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Daarnaast help je ons om ook niet financiële KPI’s inzichtelijk te maken met behulp van dashboards in PowerBI.

De stage valt onder de afdeling Finance. Deze afdeling verzorgt de gehele finan­ciële afwikkeling van ons bedrijfsproces. Ropeblock begeeft zich in een dynami­sche wereld, waarin ze de kennis over materialen, bewerkingen, maakbaarheid en logistiek bundelen en door middel van uitbesteding realiseert. Dit brengt op Finance een aantal uitdagingen met zich mee, waar wij jou graag onderdeel van laten uitmaken.

Wie zijn wij?
Ropeblock ontwikkelt, assembleert en verkoopt delen voor hijsinstallaties zoals hijsblokken, kabelschijven en kabeleind-verbindingen. Het gaat om zowel maatwerkoplossingen als seriematige producties in samenwerking met kraanfabrikanten. Onze klanten bevinden zich wereldwijd in verschillende segmen­ten zoals de industrie, on- en offshore, de maritieme sector en bij baggerbedrijven. Er werken circa 100 medewerkers bij Ropeblock. Onze focus voor de komende jaren is internationale groei, waarbij prijs, kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel staan. De locatie wordt momenteel uitgebreid, zodat er meer ruimte ontstaat in de productiehal.
Wij zijn een bedrijf met een informele bedrijfscultuur. Samenwerken, meedenken en meewerken aan nieuwe oplossingen zijn belangrijk. We zijn trots op onze fijne werksfeer en de uitdaging die het werk ons biedt.

Wie is onze ideale kandidaat?
- Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
- Je hebt een hand-on mentaliteit en bent leergierig.
- Je bent nieuwsgierig en de totstandkoming van zowel financiële als niet- financiële bedrijfsinformatie doorgronden.
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij jou?
We bieden jouw een stage bij één van de marktleiders in de productie van delen voor hijsinstallaties. Smart Engineering geeft ons een technologische en kwalita­tieve voorsprong op de concurrentie. We zijn een financieel gezond en groeiend bedrijf en voeren een divers klantenbestand en producten met een ‘wauw factor’.

We bieden een stagevergoeding van € 600,00 bruto per maand voor deze functie. Daarnaast investeren wij in jouw persoonlijke groei, zodat jij ook echt iets leert tijdens deze stageperiode.

Interesse?
Denk jij dat jij het verschil kunt maken? Stuur je CV aangevuld met je persoonlijke onderbouwing aan Robin Feith, Business Controller, r.feith@ropeblock.com

Kom in contact